POP-UP RESTAURANT VISJ

De nieuwe trend van tegenwoordig: een pop-up restaurant. Dat is een restaurant dat maximaal een jaar bestaat. Verswijver Interieurconcepten zet die trend op een unieke wijze door met het concept van pop-up restaurant Visj. Het interieurbureau uit Bergen op Zoom kreeg een groot oud pand ter beschikking met een beperkt budget voor de inrichting. Het oude industriële pand was vroeger een suikerij waar de suikerbieten werden opgeslagen. Alle oude muren en het originele dak zijn bewaard gebleven en Verswijver Interieurconcepten heeft deze bewust prominent in beeld gelaten. Belangrijk bij een pop-up restaurant is dat het budget voor het interieur en de inrichting van de professionele keuken binnen een jaar is terugverdiend. Want dan is het concept pas geslaagd. Verswijver Interieurconcepten zag dit niet als een blokkade maar juist als een leuke uitdaging, pop-up visrestaurant Visj was geboren!

WAT

Conceptontwikkeling en inrichting van een visrestaurant

WAAR

Bergen op Zoom

WANNEER

2014

De interieurarchitecten van Verswijver Interieurconcepten heeft dit concept tot in detail uitgedacht en uitgewerkt. Het hele pand is leeggehaald en alle muren zijn in oude staat hersteld. Er is een open keuken geplaatst achter in het pand, waar de gasten live hun vis bereid zien worden. De topchefs van het visrestaurant gingen elke dag op pad om een dagmenu samen te stellen. Al de vis wordt in de ochtenden vers gevangen en ligt in de avond vers op het bord van de gasten. Op de keukeninrichting en het keukenpersoneel is niet bezuinigd, topkwaliteit van het eten stond hoog op de lijst. De rest van het budget wat nog over was kon worden gebruikt voor de rest van de inrichting.

Het hele team van interieurontwerpers en interieurstylisten is op pad gestuurd om tweedehands horeca meubilair bij elkaar te zoeken. Zo zijn we langs verschillende kringloopwinkels gegaan in de omgeving van Zeeland en Noord-Brabant, hebben we het internet afgestruind en zijn we langs vissers geweest om daar oude materialen op te halen. Dit is niet alleen goedkoop maar ook nog eens duurzaam.

Boven de steigerhouten banken en tweedehands stoelen en tafels hangt een oude vissersboot aan het plafond. Dit is de eyecatcher van de ruimte, waar nog tot op de dag van vandaag over gesproken wordt. Ook zijn er oude zeilen van zeilboten gebruikt om het dagverse menu op te presenteren via een schoolprojector. De bar is gemaakt van gerecycled steigerhout en aan het plafond zijn van bierflesjes lampen gemaakt. De overige verlichting is op kleur in te stellen zoals groene verlichting of blauwe verlichting. Zelfs de tafels zijn geheel in stijl gedekt met originele menukaarten en blauwe theedoeken. Daarnaast is er goed gezocht naar het juiste logo, een passende huisstijl en een zeer goede marketing.

In de stadstuin is een terras gemaakt volledig ingericht als een beachclub. In de binnentuin is er een paar kuub strandzand gegooid en zijn er witte steigerhouten banken en picknicktafels geplaatst. Ook hier komen de oude zeilen terug die dienen als schaduwdoeken tegen de zon. Geheel passend bij de sfeer zijn hier palmbomen geplant en in de avonden staat de vuurkorf aan. Achter in de tuin is een oude boot omgetoverd als buitenbar waar de heerlijkste cocktails en prosecco’s geschonken worden. Wie wil er nou niet midden in de stad met de voeten in het zand zitten onder het genot van een verse oester en een lekker bubbeltje?

Het contrast tussen het topkwaliteit eten en de oude vervallen inrichting is nog nergens anders in Nederland of België te vinden. Gasten kwamen dus ook vanuit heel Nederland en België om hier te komen kijken. Ook journalisten van interieurmagazines en horecamagazines en veel verschillende televisieprogramma’s zijn langs geweest om het eten en de sfeer te proeven. Inmiddels heeft visrestaurant Visj een topjaar gedraaid en is er een nieuw concept bedacht: restaurant Koej.